Granskning detaljplan för Gamla biblioteket i Jonstorp

Detaljplanen för Gamla biblioteket i Jonstorp (Tunneberga 5:2) är ute på granskning som pågår fram till 19 september. Det innebär att du som invånare har rätt att lämna in synpunkter kring det nya förslaget och har möjlighet att påverka utvecklingen av detaljplanen.

Vad är en detaljplan?

En detaljplan ska ge en samlad bild av hur marken inom ett område ska förändras eller bevaras. Oftast gör man detaljplaner för tätbebyggda områden. Detaljplanerna används som underlag när kommunen prövar ansökningar om bygglov.

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostäder och service/centrumverksamhet samt att skydda den nuvarande bygganden inom fastigheten som tidigare varit ett bibliotek.

Förslaget har varit på samråd under perioden 20 november till och med 10 december 2023. Det kom in synpunkter vilka har lett till att planförslaget omarbetats gällande skydd av träden och förtydligande i genomförande delen. Ett nytt förslag finns nu tillgängligt för granskning.

Var kan jag se förslaget?

Du kan se förslaget på detaljplanen på vår hemsida under hela granskningen. Granskningen pågår fram till 9 september 2024.

Här hittar du: Förslag på detaljplan Gamla biblioteket i Jonstorp Öppnas i nytt fönster.

Var lämnar jag in mina synpunkter?

Du som vill lämna synpunkter på förslaget är välkommen att framföra dessa skriftligen under granskningstiden till Höganäs kommun, Planavdelningen, 263 82 Höganäs eller till kommunen@hoganas.se.

Du som inte senast 9 september lämnat någon skriftlig synpunkt på förslaget kan förlora rätten att överklaga beslut att anta planen. Ange gärna både ditt namn och adress (eller fastighetsbeteckning), det är viktiga uppgifter om du senare önskar överklaga.

Vid lämnade synpunkter, vänligen uppge diarienummer KS/2022/1310.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: