Kulturnatten 2024

Nu kan vi äntligen släppa datum och artister till Kulturnatten 2024! Lördagen 21 september går Kulturnatten av stapeln där du kan se Estraden, Olivia Lobato och Carl-Einar Häckner framträda.

Sedan 2000 arrangeras Kulturnatten i Höganäs tredje lördagen i september varje år. Då fylls Höganäs av konserter, konst, guidade turer, prova-på och massor av mat – från tidig eftermiddag till sent in på kvällen.

Pyttetåget har blivit en tradition och tar dig runt mellan våra scener i Höganäs. Alla har något att se fram emot när vi får ihop ett cirka 70-tal programpunkter.

Nytt för i år att vi kommer att ha ett helt nytt Kulturhus som vi ska fylla med aktiviteter. Det mesta är dessutom gratis. Det fullständiga programmet kommer i slutet av augusti, så håll utkik på vår hemsida och sociala medier.

Estraden

Estraden har under sin tid i rampljuset etablerat sig som en av Sveriges största hitmakare med mer än 250 miljoner streams i sin katalog.
Gruppen debuterade 2018 tillsammans med Norlie & KKVs på deras hitlåt ”Mer för varandra” som blev nominerad till årets låt på P3 Guld och var en av det årets mest streamade låtar Under sensommaren 2020 släppte de sitt hyllade debutalbum ”Mellan hägg och syrén” som belönades med både Grammis & P3-guldnomineringar.

Nu är det återigen dags för gruppen att göra sin mark i popvärlden. "20-nånting" är deras andra studioalbum, och de har vågat vara mer personliga än någonsin tidigare

Olivia Lobato

Olivia Lobato skriver smärtsamt och drömmigt om livets stora stunder. Med sin fängslande sångröst gjorde hon sig tidigt ett namn på TikTok där hon gjorde sina egna tolkningar på välkända poplåtar. Redan första gången hon satte sig i studion för att skriva själv skrevs hennes stora genombrottslåt “Syrener”.

Under sommaren 2023 har hon spelat på några av landets största festivaler som Lollapalooza och Way Out West. I början av september öppnade hon för Benjamin Ingrosso under rekordkonserten på Huskvarna Folkets Park och trots sommarens framgångar är hon fortfarande i startgroparna av vad som spås bli en mycket lovande karriär

Carl-Einar häckner

Med trolleri, humor, visor och vansinnes mirakler. Trollkarlen och komikern Carl-Einar Häckner är sin egen genre. Han förenar trolleri, absurd humor, poesi och musik. Varvar originella existentiella betraktelser om livet med humoristisk stand-up.

Som elvaåring gjorde han scendebut som trollkarl på Lisebergs Lilla Manegen. Två år senare blev han nordisk mästare i trolleri. Som yngst någonsin, fick Carl-Einar Svenska Dagbladets humorpris ”Poppepriset” 1999. Priset, döpt efter skådespelaren Nils Poppe, gavs till Carl-Einar i egenskap av ”klassisk illusionist och tragikomisk gycklare”.

Estraden, Olivialebato och Carl-Einar Häckner
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: